Ben pazardan küçük küçük olan Malatya kayısılarından buldum onlarla yaptım bu reçeli.Siz hangi tür kayısıyı seviyorsanız onunla deneyin.
Yarım kg kayısı
3-3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı
Kuru kayısıları güzelce yıkıyoruz.Eğer içlerinde çok büyük olanlar varsa ikiye bölebilirsiniz.Ben hiç bölmeden yaptım.Bütün kayısıları 1 gece önceden su dolu bir kaba alıyoruz ve 1 gece bekletiyoruz.Ertesi gün kayısılar kurutulmadan önceki formlarına kavuşmuş oluyorlar.
Bir tencereye suyu ve şekeri alıp kaynamaya bırakıyoruz.Kaynayınca kayısıları ve tereyağını ekliyoruz.Kısık ateşte ara ara karıştırarak kıvam almasını bekliyoruz.Ocaktan almadan 5 dk. önce limon suyunu ekliyoruz.
Sıcakken temiz kavanozlara doldurup,kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.Öylece soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra hiç bozulmadan reçelimizi saklayabiliriz.
Afiyet Olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder