18 Ocak 2013 Cuma

Kısır Tarifi


2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
1 küçük marul
10 tane taze soğan
3 diş sarımsak
1 kuru soğan
Taze nane
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Limon
Zeytinyağı
Nar ekşisi

 -Salçaları ve tuzu 2 bardak sıcak suya ekliyoruz.Eridikten sonra bulgurun üstüne döküp şişmeye ve soğumaya bırakıyoruz.
  -Taze soğanı,maydanozu,naneyi,marulu,sarımsağı ince ince kıyıyoruz.(Ben marulu biraz iri bırakıyorum)
 -Bulgurlar soğuyunca yeşillikleri içine ekliyoruz.Güzelce harmanlıyoruz.
 -Limon suyunu,zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyip,karıştırıyoruz.

Afiyet olsun :)

Not:Fotoğraf için kusura bakmayın cep telefonuyla çekildi.








0 yorum:

Yorum Gönder