24 Şubat 2013 Pazar

Çiğ Börek Tarifi


Özellikle eşimin yemelere doyamadığı bir börek çiğ börek.Zor gibi görünen ama aslında el alışkanlığı kazanınca yarım saat gibi bir sürede hazır edebileceğiniz bir tarif.En kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim.

Hamuru için:
4 su bardağı un
Su
Tuz

İç Harcı için:
250 gr kıyma
2 soğan
Tuz
Karabiber
1 kahve fincanı su

Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz.Hamur kulak memesi kıvamında olmalı.Unu kaba aldıktan sonra suyunu azar azar ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.Üstünü örtüp kenara alıyoruz.
İç harcı içinse soğanı rendeleyip kıymaya ekliyoruz.Tuzunu biberini de koyup karıştırıyoruz.Daha sonra suyu koyup kıymaya yediriyoruz.İç harcın hafif sulu kıvamda olması gerekiyor.Eğer su yetmezse tekrar azar azar ekleyebilirsiniz.Ki yerken suyu akan çiğ börek makbuldur derler :)


Daha sonra hamurumuzu yaklaşık 18 bezeye ayırıyoruz.Unlu tezgahta açıyoruz.Ne çok ince olmalı ne de çok kalın.Açtığımız hamurun içine yaklaşık 1 yemek kaşığı harcımızdan koyup yarısına yayıyoruz.İkiye katlayıp kesme aletiyle kesiyoruz.Kenarlarının iyice yapıştığına emin olun,yoksa yağda patlıyor.

Böreklerimizi bol yağda çevirerek kızartıyoruz.Yağa atmadan önce böreğin üstünde fazla un varda silkeleyin.

Afiyet Olsun..