10 Ocak 2013 Perşembe

Közlenmiş Kırmızı Biber(Kapya)

Çok sevdiğim ve faydalı olduğuna inandığım sebzelerden biri kırmızı biber.Dolmasını,sarımsaklı mezesini,salatasını yapabilirsiniz.Benim en sevdiğim fırında közleyip sarımsaklayıp zeytinyağı döküp kızarmış ekmekle yemek.Nasıl yaptığıma gelince onu da aşağıda anlattım buyrun :)

    Mevsiminde pazardan çok ucuza alabileceğimiz kırmızı biberlerimizden istediğimiz kadar alıyoruz.Güzelce yıkayıp 1-2 yerinden bıçakla delip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.Ve kabukları rahatça soyulacak kıvama gelene kadar fırınlıyoruz(köz tavasında da yapabilirsiniz).
   Daha sonra hafif ılınınca kabuklarından ayırıyoruz isterseniz çekirdeklerini de çıkarabilirsiniz.Aynı zamanda kışa hazırlıkta oluyor eğer bir kaç kilo aldıysanız.Kabuklarını temizledikten sonra soğutup buzdolabı poşetlerine üçer dörder tane koyup buzluğa atıyoruz.Canımız istediği zaman çıkarıp çözdürüp afiyetle yiyoruz.

  Gelelim benim sıkça yaptığım sarımsaklı olanına,çok kolayca yapabileceğiniz bir tarif;

1-2 diş sarımsağı havanda ezip zeytinyağıyla karıştırıyoruz ve közlenmiş biberleri bu sosa buluyoruz.Üstüne de biraz tuz serpiyoruz.Yanına da bir dilim kızarmış ekmek alıyoruz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder