7 Ocak 2013 Pazartesi

Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte


Sıra geldi çocukluğumdan beri en sevdiğim yemeğe,sulu köfte.Özellikle terbiyeli olması benim için şart.Hergün yesem yinede bıkmayacağım yemeklerden biri.Benim için anne yemeği,annemin en güzel yemeklerinden biri.Bu da benim yaptığım sulu köfte umarım beğenirsiniz.Bu arada resimlerin kusuruna bakmayın bunlar cep telefonuyla çekilmişti.

Biz iki kişi olduğumuzdan malzemeler az ama siz kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.Evde havuç olmadığı için havuç yok yemeğimde ama siz ekleyin.

1 soğan
2 patates
1 havuç
250 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
İsteğe bağlı maydanoz

Terbiyesi;
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı

1 soğanı rendeleyin kıymanın içine koyun.Tuzunu ve karabiberinide ekledikten sonra yoğurun.İçine bir kahve fincanı da pirinci koyup karıştırın.Bir tepsiye un koyup köfte harcımızdan istediğiniz büyüklükte toplar yapıp unlayın
Diğer tarafta patatesi ve havuçları küp küp kesip yaklaşık 1,5 litre kaynayan suyun içine atın.Biraz yumuşayınca köfteleri elinize alıp hafifçe sallayın fazla unu dökülsün.Suya köfteleri atın.Tuzunuda ekleyin.Pirinçler pişene kadar orta ateşte pişirin.


Piştikten sonra soğumaya bırakın.Terbiyesini hazırlayın ve yemeğinizle karıştırın.Tekrar ısıtacağınız zaman karıştırarak pişirin.
Afiyet olsun :)


0 yorum:

Yorum Gönder